Recepten

Vegastrudel



Bereidingstijd

7 minuten

Voorbereiding

10 minuten

Genoeg voor

4

Ingrediënten

• 2 grote vellen filodeeg, ontdooid
• 4 el gemalen notenmix
• 2 el Encona Indian Sweet Mango Chilli Saus
• 2 tl Encona African Peri Peri Saus
• 2 tl Encona Thai Chilli En Garlic Saus
• olijfolie
• 1 teentje knoflook, fijngesneden
• 1 courgette / 1 zak paprikamix
• 1 stronk broccoli, in roosjes
• 1 ui, gesnipperd / 1 aubergine

Instructies

Leg het filodeeg onder een schone, natte theedoek om
uitdroging te voorkomen. Verwarm de oven voor op 190°C.
Snijd alle groenten in dobbelsteentjes, en de aubergine in
nog fijnere stukjes.

Verwarm wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui met de
knoflook. Als deze glazig worden de groenten toevoegen en
alles op hoog vuur goed aanbakken. Voeg Encona Indian
Sweet Mango Chilli Saus en 1 tl Encona African Peri
Peri Saus toe en roer alles goed door.

Leg 1 vel filodeeg op een schone theedoek en bestrijk dit dun met olijfolie. Bestrooi met 3 el gemalen nootjes en bedek met het tweede vel filodeeg.

Verdeel de groenten over de gehele lengte van het deeg en
rol met behulp van de theedoek dit strak op. Bestrijk de strudel met olijfolie en bestrooi het de achtergebleven nootjes.

Leg de strudel op een vel bakpapier op een bakplaat in
het midden van de oven en bak het geheel in 8 minuten goudbruin en knapperig.

Meng alle ingrediënten voor de saus en verdeel deze over
vier borden. Snijd de strudel in vier delen en plaats deze op de saus en voeg 1 tl Encona Thai Chilli En Garlic Saus toe.

Garneer met wat verse munt.

Gebruikt product

Encona African Peri-Peri Sauce
Encona African Peri-Peri Sauce
Grace